Online adverteren: Google Ads vs Meta Ads, wanneer kies ik welke? 

Online adverteren: Google Ads vs Meta Ads, wanneer kies ik welke?

Wat zijn de grote verschillen en wanneer kies ik welke optie?

De digitale zichtbaarheid van ondernemingen wordt alsmaar belangrijker en online adverteren is dé manier om leads en klanten te genereren. Google Ads en Meta Ads (Facebook & Instagram) blinken hierin uit, maar wanneer kies je voor welke optie en wat zijn de grote verschillen? 

Google Ads speelt in op directe zoekintenties, terwijl je bij Meta Ads in het oog springt van potentiële klanten op basis van interesses en gedrag. Door het juiste platform te kiezen, afgestemd op basis van jouw doelgroep en het probleem dat je oplost, behaal je betere conversies, verspil je minder advertentiebudget en haal je hogere ROI’s. 

Ontdek in deze blogpost de grote verschillen tussen Google Ads en Meta Ads en hoe je de ‘Sjuste’ keuze maakt voor de hoogste impact en rendement. Laten we beginnen met de grootste verschillen…

Google Ads vs Meta Ads: De grootste verschillen

Beide platformen bieden krachtige advertentiemogelijkheden, maar ze werken op fundamenteel verschillende manieren:

Actieve zoekers vs ‘wakker gemaakte’ klanten

Google Ads: Ideaal als mensen actief op zoek zijn naar een oplossing. Ze hebben een probleem en willen het NU oplossen. Bijvoorbeeld: iemand zoekt "beste marketingbureau voor KMO’s" en ziet jouw advertentie bovenaan de zoekresultaten.

Meta Ads: Werkt krachtig voor producten of diensten waarbij mensen niet per se beseffen dat ze het nodig hebben, tot ze het zien en overtuigd worden. Je speelt in op en versterkt een passieve behoefte via emotie, visuals en copywriting. 

Emotie vs Directe Informatie

Google Ads: Een zoekopdracht is vaak puur functioneel en rationeel. Mensen willen een snelle oplossing en klikken op de advertentie die hen het snelst naar het antwoord brengt. Hierbij is het belangrijk dat je bovenaan komt te staan in de zoekmachine en jezelf positioneert als de beste oplossing.

Meta Ads: Hier draait het om gevoel, herkenbaarheid en overtuiging. Mensen scrollen zonder concreet naar iets op zoek te zijn. Jij moet hen stoppen met een advertentie die raakt. Hier zijn storytelling, visuals en sterke copywriting cruciaal.

Doelgroepbepaling en targeting

Google Ads: Targeting gebeurt vooral op basis van zoekwoorden. Jij bepaalt welke woorden mensen moeten intypen om jouw advertentie te zien.

Meta Ads: Targeting gebeurt vooral op basis van gedrag, interesses en demografie. Je kunt extreem specifiek targeten op basis van wat mensen leuk vinden, hoe ze zich gedragen en hun vorige interacties met je merk.

Wanneer kies je voor Google Ads en wanneer voor Meta Ads?

De keuze tussen Google Ads en Meta Ads hangt af van je product of dienst en hoe je doelgroep ermee omgaat. 

In de tabel hieronder zie je enkele veel voorkomende advertentie-scenario’s en welk platform daar het beste bij aansluit. Dit is een richtlijn: afhankelijk van je strategie en doelgroep kan een andere aanpak beter werken.

Wanneer kies ik voor Meta Ads en wanneer voor Google Ads? Deze handige tabel toont veelvoorkomende scenario's met de beste keuze.

Naast de verschillen in aanpak speelt ook je advertentiebudget een grote rol. Meta Ads hebben vaak een lagere kost per klik en weergave, maar vereisen sterke visuals, overtuigende teksten  en gebruikelijk meer optimalisatie om effectief te converteren. Google Ads zijn duurder per klik en weergave, maar leveren meestal leads op met een sterkere aankoopintentie.

De ‘Sjuste’ keuze voor jouw onderneming

Slimme advertenties draaien om de juiste combinatie van platformen, targeting en creatieve content. Door Google Ads en Meta Ads strategisch in te zetten, bereik je niet alleen de juiste doelgroep, maar verhoog je ook conversies en ROI.

Bij Sjuste helpen we bedrijven met op maat gemaakte advertentiecampagnes die resultaat opleveren. We combineren data, strategie en sterke copy om zowel op Google als Meta maximale impact te maken.

Benieuwd hoe we dit zouden aanpakken voor jouw onderneming? Plan dan vandaag nog een vrijblijvend gesprek met ons in en ontdek welk platform we voor jou zouden inzetten en waarom.

Ontvang meer leadgeneratie tips via de mail

Krijg 1x in de maand nuttige tips en tricks voor je bedrijf. Dat volledig gratis.
Bedankt. Jij zal elke maand op de hoogte gehouden worden van tips en tricks.
Oops. Er is Sjuste iets fout gegaan.

Laat je bijstaan door een expert

Door de dagelijkse verandering
in de technologie is het haast onmogelijk om als ondernemer
je constant bij te scholen.

Daarom doen wij dit graag voor jou.
Contact opnemen